Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2020

Прокуратурою встановлено факт неналежного використання державного майна посадовими особами одного із державних підприємств системи Державної кримінально-виконавчої служби України в області

Органами прокуратури Вінницької області, у ході виконання завдання Офісу Генерального прокурора про проведення перевірок законності використання земель та державного майна установами Державної кримінально-виконавчої служби України (ДКВС), встановлено факт зловживання службовим становищем, унаслідок чого державним інтересам завдано матеріальних збитків.

Так, з'ясовано, що, службові особи одного із державних підприємств ДКВС, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою отримання неправомірної вигоди для третіх осіб, використовуючи своє службове становище, всупереч інтересам служби, шляхом укладення договорів про надання послуг, які фактично є договорами оренди індивідуально визначеного державного майна, без проведення оцінки такого майна та здійснення розрахунків до договору, завдали істотної шкоди державі, яка полягала у ненадходженні за оренду державного майна понад 150 тис. гривень.

За вказаним фактом прокуратурою розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за попередньою правовою кваліфікацією  ч . 1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1964