Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2020

У прокуратурі Вінницької області керівники правоохоронних органів говорили про стан протидії злочинності у минулому році (фото)

У прокуратурі Вінницької області відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів регіону.

Очільники прокуратури області, Головного управління Національної поліції, управління Служби безпеки України, управління стратегічних розслідувань ДСР НП України, , Головного управління Державної фіскальної служби в області та Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції обговорили стан протидії злочинності у 2019 році, у тому числі, її організованим формам, а також заходи, спрямовані на виявлення та запобігання злочинним проявам.

Прокурор області Костянтин Мерімерін  зазначив, що, завдяки вжитим у 2019 року заходам, вдалося досягти певних позитивних результатів. Спільними зусиллями покраoено рівень протидії кримінальним правопорушенням, як загалом, так і їх окремих категорій. Проте, слід кардинально змінити підходи до протидії найбільш небезпечним злочинам, вчиненим, як щодо окремих громадян, так і на шкоду державним інтересам.

Так, знизився загальний рівень злочинності, менше вчинено тяжких та середньої тяжкості кримінальних правопорушень.Зменшилась кількість очевидних умисних вбивств, скоєних крадіжок та грабежів, злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту. Знизився рівень злочинності по категоріям осіб, що вчиняють кримінальні правопорушення.

Однак, більшою є кількість вчинених  розбоїв та вимагань.

Перший заступник прокурора області Сергій Гайду акцентував увагу присутніх на необхідності активізації діяльності правоохоронних органів області з виявлення, розкриття та ефективного досудового розслідування кримінальних проваджень про злочини, якими заподіяно шкоду інтересам держави та територіальних громад.

Враховуючи умови сьогодення та завдання, які стоять перед правоохоронними органами, необхідно забезпечити системність роботи з метою недопущення поновлення діяльності нелегальних АЗС та гральних закладів. 

Крім того, активізувати діяльність щодо протидії нелегальному обігу деревини, в тому числі, щодо виявлення фактів незаконних порубок лісу, порушення вимог законодавства при обробці та реалізації деревини суб’єктами господарської діяльності, встановлення її походження, законності проведення аукціонів та використання коштів на відновлення та охорону лісів, а також   належного досудового розслідування кримінальних правопорушень вказаної категорії.

Також на нараді заслухано інформації начальника ГУНП у Вінницькій області Юрія Педоса, начальника УСР у Вінницькій області ДСРНП України Юрія Олійника, заступника начальника УСБУ у Вінницькій області Олександра Шуманського та інших керівників правоохоронних органів регіону. Було обговорено проблемні питання щодо взаємодії між правоохоронними органами та зосередження спільних зусиль у роботі на пріоритетних напрямках.

За результатами проведеної наради розроблено спільні заходи з метою активізації роботи правоохоронних органів з протидії злочинності.

    
Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 3216