Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2020

У прокуратурі Вінниччини обговорили результати роботи за минулий рік та визначили пріоритети відомства в умовах реформування (фото)

 

У вівторок, 28 січня, прокурор Вінницької області Костянтин Мерімерін провів оперативну нараду, під час якої обговорено підсумки роботи органів прокуратури області у 2019 році та визначено першочергові завдання на найближчий період.

У заході взяли участь перший заступник прокурора області Сергій Гайду, заступники керівника відомства Антон Ковальський та  Олексій Кравчук, керівники й заступники керівників місцевих прокуратур, а також керівники структурних підрозділів апарату  прокуратури області.

Відкриваючи нараду, прокурор області Костянтин Мерімерін зазначив, що прокурорами реалізовано ряд заходів аби стан законності на Вінниччині покращився. Так, скоординованими заходами, досягнуто зниження рівня злочинності у регіоні, у тому числі, й дитячої. Очільник відомства зауважив, що особливу увагу приділено питанням боротьби з корупцією та хабарництвом. "Загалом, сказав Костянтин Мерімерін, з початку року, правоохоронними органами області, за такими фактами, розслідувано та скеровано  до суду з обвинувальними актами 61 кримінальне провадження. Виявлено 12 організованих злочинних груп у складі 45 осіб.  До суду скеровано 12 кримінальних проваджень щодо учасників злочинних угрупувань, в тому числі, за фактом вчинення корупційного злочину, яким заподіяно шкоду державному підприємству".

Як позитив, керівник відомства,  відмітив роботу прокурорів, які  захищають в суді інтересів держави. З початку року до суду скеровано позовів на суму понад 660 млн грн (у 2018 році на 430 млн грн), задоволено 177 позовів на 680 млн грн (з урахуванням минулорічних).

Майже вдвічі, у порівнянні з минулим роком, зросла сума реального виконання судових рішень – 812 млн грн.

Повернуто 565 га земель, за закритими справами попереджене вибуття 7 млн грн з державної (комунальної) власності та відповідачами добровільно відшкодовано 1,6 млн грн.

У виступах першого заступника прокурора області Сергія Гайду, заступників прокурора області Антона Ковальського, Олексія Кравчука  та начальника управління Віталія Ольхового озвучені не лише досягнення у  роботі прокурорів відомства, але й ретельний аналіз питань, які потребують невідкладного вирішення.

На нараді заслухано й керівництво деяких місцевих прокуратур та їхнє бачення щодо вирішення проблемних питань регіону.

Підбиваючи підсумок оперативної наради, прокурор області Костянтин Мерімерін наголосив, що органами прокуратури регіону вжито низку заходів для підвищення ефективності  діяльності відповідно до сучасних вимог. Але попереду відповідальна робота, яка вимагає якісних показників.

За результатами оперативної наради прийнято рішення, в якому розроблені відповідні заходи, спрямовані на виконання завдань.

                            
Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2563