Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2020

Прокуратура наполягає на відшкодуванні шкоди, завданої незаконною порубкою дерев

Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання природних ресурсів, забезпечення екологічної безпеки життєдіяльності людини – невід’ємні умови сталого економічного та соціального розвитку України.

Однак, останніми роками спостерігається стійка тенденція до збільшення кількості випадків незаконних вирубок зелених насаджень у населених пунктах.

Так, Немирівською місцевою прокуратурою Вінницької області встановлено факт незаконної порубки, що полягав у знищені фізичною особою цінних порід дерев в захисній лісовій смузі. Винну особу притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу, однак, завдана навколишньому природному середовищу шкода в розмірі 120 тис. грн добровільно правопорушником не відшкодована. Тому, прокуратурою до Іллінецького районного суду скеровано позов в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Вінницькій області про стягнення 120 тис. грн шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу внаслідок незаконної порубки дерев, який перебуває на розгляді.

З аналогічних підстав, Бершадською місцевою прокуратурою  на захист інтересів держави у сфері охорони навколишнього природного середовища до районного суду скеровано позов в інтересах держави в особі однієї із сільських рад Бершадського району до фізичної особи про стягнення шкоди, завданої незаконною порубкою дерев у сумі понад 23 тис. грн, який на даний час перебуває на розгляді.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1926