Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2020

Прокуратура скерувала до суду заяви про визнання безхазяйним майна на суму понад 4 млн грн

Захист інтересів держави є пріоритетним напрямом діяльності прокуратури, який реалізується через конституційну функцію представництва.

Органи прокуратури Вінницької області ефективно використовують представницькі повноваження з метою захисту державних інтересів.

Так, Могилів-Подільською місцевою прокуратурою Вінницької області встановлено факти наявності на території однієї із сільських рад Мурованокуриловецького  району безхазяйного майна, яке лише взято органом місцевого самоврядування на облік, однак, будь-яких заходів щодо його передачі до комунальної власності ним не вжито.

Таким чином, сільська рада позбавлена можливості використовувати та розпоряджатися даними об’єктами безхазяйного нерухомого майна для суспільних потреб.

З метою захисту економічних інтересів держави в особі органу місцевого самоврядування Могилів-Подільською місцевою прокуратурою до районного суду скеровано три заяви про передачу безхазяйного нерухомого майна, а саме трьох гідротехнічних споруд водного об’єкту вартістю 4,3 млн грн, у комунальну власність.

На даний час заяви перебувають на розгляді в суді.



Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1979