Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2020

Бершадською місцевою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт відносно чоловіка, який самовільно зайняв земельні ділянки культурної спадщини та могильника доби бронзи площею понад 20 га і незаконно їх обробляв

Бершадською місцевою прокуратурою Вінницької області у 2019 році, з метою представництва інтересів держави залучено спеціалістів Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області до проведення позапланової перевірки щодо дотримання вимог законодавства у сфері використання та охорони земель на території Чечельницького району. За результатами перевірки останніми виявлено, що на території Чечельницького району Вінницької області незаконно обробляються дві земельні ділянки загальною площею понад 20 га на яких розташовані пам’ятки культурної спадщини – поселення трипільської культури IV-III тис. до н.е. та могильник доби бронзи IX ст. до н.е. про що складено відповідний акт.

Місцевою прокуратурою внесено відомості до ЄРДР за ч.2 ст.197-1 КК України за кваліфікацією самовільне зайняття земельних ділянок особливо цінних земель.

Під час досудового розслідування отримано розрахунок розміру шкоди, який становить 123 тис. грн, проведено необхідні слідчі дії. Оголошено про підозру особі, що здійснював обробіток землі.

На підставі зібраних доказів обвинувальний акт відносно особи, який самовільно зайняв вищевказані земельні ділянки, направлено до суду.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2052