Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2020

На Вінниччині повідомлено про підозру директору лісомисливських господарств, який вчинив розтрату державного майна на суму понад 200 тис. грн

Прокуратурою Вінницької області повідомлено про підозру особі, яка, займаючи посаду директора одного з лісомисливських господарств області, вчинила розтрату державного майна на суму понад 200 тис. грн та підробила офіційні документи. Таким чином директор вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 191  КК України.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.  

Кримінальне провадження розслідується слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Хмельницькому та перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури Вінницької області.


Довідково: ч. 2 ст. 366 КК України - Службове підроблення,- карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

               ч. 4 ст. 191  КК України - Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем,- карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


Примітка:
Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2275