Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2020

Службовцю локомотивного депо повідомлено про підозру (фото)

Жмеринською місцевою прокуратурою Вінницької області повідомлено про підозру 28-річному працівнику державного підприємства у вчиненні ним злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України. 

З'ясовано, що він, будучи службовою особою одного з підрозділів локомотивного депо Регіональної філії "Південно-Західна залізниця" АТ "Українська залізниця" Вінниччини, переслідуючи мету незаконного заволодіння чужим майном, зловживаючи своїм службовим становищем, привласнив 2 000 літрів дизельного пального, тим самим завдавши підприємству матеріальної шкоди на суму 56 тис. грн.

Крім того, судом підтримано принципову позицію прокурора та задоволено клопотання про накладення арешту на транспортний засіб, викрадене дизельне пальне.  

Наразі готується клопотання до суду про відсторонення підозрюваного від посад

Довідково: ч. 2 ст. 191 КК України - Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

                                                                               
Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2020