Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2020

На Вінниччині вручено повідомлення про підозру начальнику відділу освіти за зловживання службовим становищем

Могилів-Подільською місцевою прокуратурою Вінницької області внесено відомості до ЄРДР відносно посадових осіб відділу освіти однієї із РДА області за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 2 ст. 364 КК України.

Установлено, що начальник відділу освіти РДА, з метою уникнення процедури відкритих торгів та застосування Закону України «Про публічні закупівлі», здійснила поділ предмету закупівлі – комплекту шкільних меблів на частини, при цьому, предмет закупівлі, його технічні та якісні характеристики, а також вимоги до учасника значно відрізняються від вимог, що були визначені відділом освіти у тендерній документації.

Разом з тим, чиновниця здійснила закупівлю шкільних парт та стільців, які не відповідають «Вимогам до шкільних меблів Нової Української школи» та за значно завищеною ціною. Внаслідок державі заподіяно збитків на загальну суму майже 400 тис. гривень.

Начальнику відділу освіти районної державної адміністрації оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 2 ст. 364 КК України - а саме зловживання службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для іншої фізичної особи використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
   


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2486