Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2020

Прокуратура виявила факт повторного використання права на отримання у приватну власність земельної ділянки

Прокуратура Вінниччини, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, продовжує наполегливу  роботу щодо забезпечення законності у сфері земельних відносин.

Зокрема, встановлено факт повторного використання фізичною особою права на отримання у приватну власність земельної ділянки, загальною площею майже 2 га та вартістю 200 тис. грн, для ведення особистого селянського господарства на території Жмеринського району.

У зв’язку із викладеним та з метою захисту інтересів держави, Жмеринською місцевою прокуратурою до суду скеровано позовну заяву про визнання незаконними і скасування наказу Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області та витребування земельної ділянки у власність держави.

Жмеринським міськрайонним судом підтримано позицію прокуратури та за результатами розгляду позовної заяви ухвалено рішення про задоволення позовних вимог.

У подальшому, за сприяння органів Прокуратури Вінницької області, вказане рішення суду виконано, шляхом внесення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відомостей про реєстрацію права власності на землю за державою.
Робота на вказаному напрямі триває.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1821