Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2020

На Вінниччині повідомлено про підозру трьом членам організованої злочинної групи, які організували та забезпечували на території м. Вінниці діяльність підпільного грального закладу (фото)

За процесуального керівництва прокуратури Вінницької області, сьогодні, 15 січня, повідомлено про підозру трьом членам організованої злочинної групи, які організували та забезпечували на території м. Вінниці діяльність підпільного грального закладу.

Так, у виявленому правоохоронцями гральному закладі відвідувачам надавався доступ до азартних карткових ігор, а саме - покеру, обов’язковою умовою участі в яких є сплата коштів для отримання покерних фішок з метою здійснення ставок, що в подальшому дає змогу учаснику гри, як отримати грошовий виграш, так і не отримати його залежно від випадковості.

Заборонений законом гральний заклад викрито безпосередньо під час надання організаторами відповідних послуг.

У ході обшуку вилучено три покерних столи, спеціальні фішки у кількості близько 2,5 тисяч, понад 50 колод гральних карт, 1 100 доларів США та 23,5 тис. грн, чорнові записи.

Відповідальність за незаконне зайняття гральним бізнесом передбачена статтею 203-2 Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі дії з метою з’ясування усіх деталей вчиненого злочину.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Примітка: Згідно статті 2 Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» в державі забороняється гральний бізнес та участь в азартних іграх. Азартною грою є будь-яка гра, обов'язковою умовою участі в якій є сплата гравцем грошей, у тому числі через систему електронних платежів, що дає змогу учаснику як отримати виграш (приз) у будь-якому вигляді, так і не отримати його залежно від випадковості.

Скоординована боротьба із гральним бізнесом прокуратурою Вінницької області та правоохоронними органами триває до повного припинення їх діяльності.
              
Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2061