Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.01.2020

На Вінниччині прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом неправомірного відчуження з державної власності 36 га землі вартістю майже 1 млн грн

Органами прокуратури Вінницької області, в межах реалізації конституційної функції представництва інтересів держави у суді, проводиться робота з виявлення фактів зловживань у сфері земельних відносин.

Жмеринською місцевою прокуратурою встановлено факти протиправного розпорядження землями на території однієї з сільських рад Жмеринського району.

Встановлено, що, з метою виведення земель із державної власності у приватну, посадовці Головного управління Держгеокадастру в області, упродовж 2018-2019 років, неправомірно передали у власність громадян 36 га землі сільськогосподарського призначення.

Ці рішення прийнято всупереч вимогам Земельного кодексу України, оскільки землі надано особам, які своє право на безоплатну передачу землі із фондів державної та комунальної власності для ведення особистого селянського господарства у розмірі не більшому ніж 2 га використали раніше.

Отримані понад норму безоплатної приватизації землі громадяни відразу відчужили на користь третіх осіб.

Внаслідок протиправних дій службових осіб органів Держгеокадастру з державної власності незаконно вибули землі, нормативно-грошова оцінка яких складає майже 1 млн грн.

За вказаним фактом Жмеринською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

На даний час вживаються заходи та проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 3220