Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2020

На Вінниччині водія, який скоїв смертельну ДТП, засуджено до 9 років 6 місяців позбавлення волі

Постановою Верховного Суду залишено без змін вирок Калинівського районного суду та ухвалу Вінницького апеляційного суду у справі про дорожньо-транспортну пригоду, яка сталася в серпні 2017 року, неподілік м. Калинівка.

Нагадаємо, Калинівською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальній справі по обвинуваченню водія «Мерседеса», який, будучи позбавлений права керування транспортними засобами, 3 серпня 2017 року, рухаючись автодорогою «Житомир – Могилів-Подільський, в напрямку м. Житомир, поблизу с. Сальник, Калинівського району, Вінницької області,  не впоравшись з керуванням, допустив виїзд на зустрічну смугу руху та подальше зіткнення з автомобілем "Деу Ланос". Під час цієї дорожньо-транспортної пригоди загинули четверо молодих жителів м. Хмельницького, які перебували у «Ланосі».  

Вироком Калинівського районного суду водія «Мерседеса» визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України, яким підтримано позицію прокурора про призначення покарання та засуджено до 9 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років. Винуватець ДТП оскаржував рішення суду у різних інстанціях, але доводи прокурора були переконливими й беззаперечними. 

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2245