Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2020

На Вінниччині викрито адвоката при вчиненні протиправних дій (фото)

За процесуального керівництва прокуратури Вінницької області, слідчими Територіального управлінням ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, спільно з оперативним підрозділом СБУ області викрито та, 11.01.2020, затримано адвоката колегії адвокатів Вінницької області за пособництво в одержанні неправомірної вигоди.

Прокурором Вінницької області підготовлено та, за його дорученням, на підставі статтей 276 та 481 КПК України,  вручено повідомлення про підозру адвокату за фактом пособництва в одержанні службовою особою правоохоронного органу, яка займає відповідальне становище неправомірної вигоди в сумі 1000 доларів США, тобто, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368  КК України.

На даний час, стосовно підозрюваного, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу, проводяться усі необхідні слідчі дії.

Довідково: Згідно ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди поєднане з вимаганням),  передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади, чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 3635