Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2020

На Вінниччині прокуратура в судовому порядку стягує 1,2 млн грн заборгованості по сплаті вартості за земельну ділянку

Захищаючи інтереси держави засобами представницького характеру, прокурори Вінницької області особливу увагу приділяють забезпеченню дотримання законодавства під час передачі у власність й користування фізичним та юридичним особам земель державної та комунальної власності.

Зокрема, Вінницькою місцевою прокуратурою установлено факт порушення юридичною особою вимог земельного законодавства. 

Підставою для пред’явлення позову стало невиконання відповідачем – юридичною особою обов’язків, передбачених укладеним договором купівлі-продажу земельної ділянки, що в свою чергу підриває засади бюджетного процесу.

Установлено, що між товариством та Вінницькою міською радою укладено договір купівлі-продажу земельної ділянки площею 1,5 га, яка знаходиться в межах  м. Вінниця.

Однак, товариством порушено визначені договором купівлі-продажу строки сплати внесків, згідно графіку погашення суми розстроченого платежу, внаслідок чого нараховано пеню за кожен день прострочення в розмірі подвійної облікової ставки Національного Банку України та відсотки за користування грошовими коштами при порушенні терміну сплати вартості земельної ділянки.

З урахуванням викладеного, прокуратурою до Господарського суду Вінницької області скеровано позовну заяву в інтересах держави в особі Вінницької міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення 1,2 млн грн заборгованості по сплаті вартості за земельну ділянку згідно договору купівлі-продажу, пені та відсотків від простроченої суми боргу, який наразі перебуває на розгляді.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2064