Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.01.2020

Прокуратура вважає, що гідротехнічна споруда вартістю 1,4 млн гривень повинна належати громаді

Захист інтересів держави є пріоритетним напрямом діяльності прокуратури, який реалізується через конституційну функцію представництва, спрямовану на дієвий захист порушених прав у суді.

Органи прокуратури Вінниччини ефективно використовують представницькі повноваження з метою захисту державних інтересів.

Так, встановлено, що договір купівлі-продажу гідротехнічної споруди (гідровузлу), яка складається із земляної греблі площею 1292 м², водопропускної споруди №1, водопропускної споруди №2, та знаходиться на території однієї із сільських рад Немирівського району Вінницька області укладено із грубим порушенням вимог чинного законодавства та недотриманням істотних умов договору.

Окрім того,  при укладанні вищевказаного договору купівлі-продажу гідроспоруди, фактично відокремлено сам водний об’єкт від земельної ділянки, на якій він розташований, що є не допустимим за приписами ст. 186,187 Цивільного кодексу України.

З метою захисту економічних інтересів держави Немирівською місцевою прокуратурою до районного суду скеровано позовну заяву про визнання договору купівлі-продажу гідротехнічної споруди вартістю 1,4 млн гривень недійсним.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2000