Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.01.2020

Завдяки якісному підтриманню обвинувачення ювенальними прокурорами Вінниччини, злочинці отримали справедливе покарання

За принципової позиції ювенальних прокурорів, Вінницьким апеляційним судом відмовлено у задоволенні безпідставних та необґрунтованих скарг обвинувачених та їхніх захисників на вирок Калинівського районного суду від 11.07.2019, яким трьох осіб визнано винними у вчиненні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 КК України), та засуджено до 6, 7 та 9 років позбавлення волі.

Указані особи, серед яких двоє неповнолітніх, обвинувачувались у тому, що у січні 2017 року, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, заманивши 23-річного молодого чоловіка у безлюдне місце, нанесли йому не менше 20 ударів руками й ногами у голову, від чого у останнього виникла закрита черепно-мозкова травма, забійні рани голови, закритий перелом кісток носа зі зміщенням відламків, забій мозку, поширений крововилив у шлуночки мозку. Після цього, двоє обвинувачених перенесли непритомного потерпілого до приміщення неопалюваного шкільного туалету, де його на наступний день виявили місцеві жителі та негайно доставили до реанімаційного відділення Калинівської ЦРЛ. Однак, незважаючи на вжиті лікарями заходи, потерпілий, не приходячи до свідомості, протягом доби помер.

У результаті злагоджених професійних та оперативних дій слідчих і прокурорів злочинців  викрито та забезпечено призначення їм справедливого покарання.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1956