Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.12.2019

На Вінниччині суд підтримав позицію прокуратури - гідротехнічну споруду вартістю 900 тис. гривень передано до комунальної власності сільської ради

Захист інтересів держави є пріоритетним напрямом діяльності прокуратури Вінницької області, який реалізується через конституційну функцію представництва.

Органи прокуратури Вінниччини ефективно використовують представницькі повноваження з метою захисту державних інтересів.

Так, Могилів-Подільською місцевою прокуратурою встановлено факт наявності на території однієї із сільських рад Мурованокуриловецького  району безхазяйного майна, яке взято органом місцевого самоврядування на облік, однак, будь-яких, заходів щодо його передачі до комунальної власності ним не вжито. Таким чином, сільська рада позбавлена можливості використовувати та розпоряджатися даним об’єктом безхазяйного нерухомого майна для суспільних потреб.

З метою захисту економічних інтересів держави в особі органу місцевого самоврядування, місцевою прокуратурою до Мурованокуриловецького районного суду скеровано заяву про передачу безхазяйного нерухомого майна, а саме гідротехнічної споруди водного об’єкту вартістю 900 тис. гривень,  у комунальну власність сільської ради.

Судом підтримано позицію прокуратури та ухвалено рішення про задоволення заяви керівника місцевої прокуратури.

Після набуття рішенням законної сили та за сприяння органів прокуратури вищевказане рішення суду виконано – гідротехнічну споруду передано до комунальної власності сільської ради, про що внесено відомості до Державного реєстру.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1838