Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.12.2019

Реально виконано позов, пред’явлений у сфері ювенальної юстиції

На постійному контролі Калинівської місцевої прокуратури перебуває стан додержання земельного законодавства та прав навчальних закладів міст і районів, віднесених до юрисдикції Калинівської місцевої прокуратури, при користуванні землею під будівлями.

Протягом 2019 року місцевою прокуратурою пред’явлено 2 позови у вищевказаній сфері, які розглянуті та задоволені судом. Зокрема, як повідомлялось раніше, Вінницьким окружним адміністравним судом задоволено позов прокурора, пред’явлений в інтересах держави до Дзюньківської сільської ради Погребищенського району про зобов’язання оформити право користування земельною ділянкою під будівлею дитячого садочку.

У ході представництва встановлено, що дитячий садочок функціонує з 2010 року, проте, правовстановлюючі документи на земельну ділянку під приміщенням садочку не виготовлені до цього часу, що створює передумови для зловживань щодо розпорядження земельною ділянкою, формує ризики для нормального функціонування навчального закладу та навчального процесу та могло б призвести до негативних наслідків  і порушення прав дітей.

Позов прокурора виконано повному обсязі, на земельну ділянку виготовлено технічну документацію, право постійного користування навчального закладу землею зареєстровано у відповідних органах.

Наразі робота на вказаному напрямку триває.

Довідково: на території районів, що підпадають під юрисдикцію Калинівської місцевої прокуратури, для забезпечення потреб дітей функціонують - 298 закладів освіти, в т.ч. 1 вищий навчальний заклад, 6 профтехучилищ, 179 середніх загальноосвітніх навчально-виховних закладів, 3 школи-інтернати, 15 позашкільних, 94 дошкільних закладів, з яких - 140 закладів освіти мають оформлені правовстановлюючі документи на землю.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1598