Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2019

Прокуратурою вживаються заходи щодо відшкодування шкоди, заподіяної злочином

Бершадською місцевою прокуратурою установлено факт вчинення  фізичною особою  кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому).

За результатом розгляду кримінального провадження вироком Бершадського районного суду Вінницької області особу визнано винною у вчиненні злочину.

Однак, винною особою не вжито жодних заходів щодо відшкодування завданої шкоди державній установі.

Положеннями ст. 1166 Цивільного кодексу України передбачено, що майнова шкода, завдана неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особи, а також шкода, завдана майну фізичної або юридичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала.

З урахуванням викладеного, керівником Бершадської місцевої прокуратури до місцевого суду скеровано позов в інтересах держави в особі Управління соціальної та молодіжної політики Бершадської районної державної адміністрації про відшкодування 67 тис гривень шкоди, заподіяної злочином, який наразі перебуває на розгляді.

 

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2154