Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2019

На Вінниччині прокуратура захистила інтереси держави в бюджетній сфері

Органи  прокуратури  Вінницької  області  проводять  системну роботу, спрямовану на недопущення фактів порушення інтересів держави в бюджетній сфері та активно вживають заходи представницького реагування.

Системною є робота прокурорів з питань стягнення на користь Державного бюджету України плати за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні.

Зокрема, підставами для пред’явлення позовів вказаної категорії є матеріали територіальних органів Державної служби України з безпеки на транспорті, якими виявлено та задокументовано факт надання послуг із перевезення вантажу з перевищенням осьових навантажень, встановлених Правилами дорожнього руху України, без оформлення дозволу або документа про внесення плати за проїзд великовагових транспортних засобів.

У зв’язку із тим, що нараховані державним органом фінансові санкції здебільшого у добровільному порядку не сплачуються, органами прокуратури Вінницької області готуються до суду позови про стягнення коштів за проїзд у примусовому порядку.

Так, господарським судом Вінницької області задоволено позов керівника Жмеринської місцевої прокуратури в інтересах Державної служби України з безпеки  на транспорті  щодо стягнення з перевізника плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговим транспортним засобом.

Не погоджуючись із рішенням суду першої інстанції відповідачем у справі подано апеляційну скаргу.

Постановою Північно-Західного апеляційного господарського суду залишено без задоволення апеляційну скаргу відповідача та засилено рішення господарського суду Вінницької області яким задоволено позовні вимоги прокуратури.

Наразі вживаються заходи щодо виконання судового рішення.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1712