Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2019

Прокуратура звернулася до суду з заявами про передачу у комунальну власність 6 га земель відумерлої спадщини

Теплицьким районним судом Вінницької області задоволено заяву керівника Бершадської місцевої прокуратури, подану в інтересах держави в особі однієї із  сільських рад Теплицького району, про визнання земельної ділянки, площею 3 га та вартістю 300 тис. гривень, відумерлою спадщиною.

Заяву аналогічного змісту, подану керівником Калинівської місцевої прокуратури,  задоволено Козятинським міськрайонним судом та  визнано відумерлою спадщиною земельну ділянку площею 2,6 га та вартістю 250 тис. гривень, яка знаходиться на території однієї із сільських рад Козятинського району.

Оскільки власники вказаних ділянок померли, а спадкоємців у них не виявилося, земельні ділянки, в судовому порядку, визнано відумерлою спадщиною та після проведення державної реєстрації вони перейдуть у комунальну власність сільських рад.

Відтак, за ініціативи керівників місцевих прокуратур, що діють з метою захисту інтересів держави в особі сільських рад, вказані земельні ділянки набудуть належного юридичного оформлення, що дасть можливість територіальній громаді користуватися та розпоряджатися ними.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1855