Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2019

Завдяки втручанню прокуратури, безхазяйне нерухоме майно передано у комунальну власність сільської ради

Захист інтересів держави є пріоритетним напрямом діяльності прокуратури, який реалізується через конституційну функцію представництва, спрямовану на дієвий захист порушених прав у суді.

Органи прокуратури Вінниччини ефективно використовують представницькі повноваження з метою захисту державних інтересів.

Так, Бершадською місцевою прокуратурою Вінницької області встановлено факти наявності на території однієї із сільських рад Теплицького району безхазяйного майна. Однак, будь-яких заходів щодо його передачі до комунальної власності органом місцевого самоврядування не вжито.

Таким чином, сільська рада позбавлена можливості використовувати та розпоряджатися даним об’єктом безхазяйного нерухомого майна для суспільних потреб.

З метою захисту економічних інтересів держави в особі органу місцевого самоврядування Бершадською місцевою прокуратурою до районного суду скеровано заяву про передачу безхазяйного нерухомого майна, а саме нежитлового приміщення площею 48 м²  у комунальну власність сільської ради.

Враховуючи вищенаведене, зважаючи на те, що безхазяйна нерухоме майно взяте на облік і минуло більше  року з дня взяття на облік, Теплицьким районним судом,  постановлено рішення про задоволення заяви прокурора щодо передачі у комунальну власність сільської ради даного безхазяйного майна.

Отримавши у комунальну власність вищезазначене майно, сільська рада Теплицького району, отримає додатковий ресурс для поповнення місцевого бюджету.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1920