Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.12.2019

Захист інтересів держави в бюджетній сфері

В межах реалізації представницьких повноважень прокуратурою встановлено факти порушень чинного законодавство, що суттєво зачіпають інтереси держави та ставлять під загрозу поповнення бюджету Пенсійного фонду України.

Чинним законодавством прямо визначено обов’язок підприємств стосовно повноти та своєчасності відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій особам, які працювали або працюють на роботах зі шкідливими і важкими умовами праці.

Юридичною особою, яка зареєстрована та здійснює свою діяльність на території м. Могилів-Подільський понад 3 місяці не сплачувались кошти на доставку та виплату пільгових пенсій, внаслідок чого допущено заборгованість перед органами Пенсійного фонду України, що в свою чергу позбавляє фонд можливості належним чином розвивати систему соціального забезпечення.

З метою захисту державних інтересів керівником Могилів-Подільської  місцевої прокуратури до Вінницького окружного адміністративного суду скеровано позовну заяву про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій на загальну суму 130 тис гривень.

Наразі, позов перебуває на розгляді у Вінницькому окружному адміністративному суді.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1522