Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2019

Прокуратура на захисті природних ресурсів

Відповідно до ст. 50 Конституції України  кожен має право на безпечне для життя і здоров’я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди.

Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання природних ресурсів, забезпечення екологічної безпеки життєдіяльності людини – невід’ємні умови сталого економічного та соціального розвитку України.

Однак, останніми роками спостерігається стійка тенденція до збільшення на території області кількості випадків грубих порушеннях правил рибальства.

Осіб визнано  винними  у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 85 КУпАП, та накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафу з конфіскацією знарядь та засобів вчинення правопорушення. Однак, шкода, заподіяна водним живим ресурсам залишилась невідшкодованою.

Керівниками місцевих прокуратур до районних судів скеровано позови в інтересах держави в особі Управління державного агентства рибного господарства у Вінницькій області про відшкодування шкоди, заподіяної водним живим ресурсам, які нещодавно судами задоволені на суму 34 тис гривень.

Так, Тростянецьким та Іллінецьким районними судами задоволено позови керівників Бершадської та Немирівської місцевих прокуратур в інтересах Державної екологічної інспекції у Вінницькій області до фізичних осіб про відшкодування шкоди, заподіяної незаконним виловом риби, на суму 27 тис  гривень та 7 тис гривень, відповідно.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1861