Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2019

Органами прокуратури області вжито заходів щодо реального виконання судових рішень

Враховуючи, що кінцевою метою вжитих заходів представницького реагування є реальне поновлення інтересів держави, органами прокуратури Вінницької області приділяється значна увага стану реального виконання судових рішень.

Як приклад, Могилів-Подільською місцевою прокуратурою вжито заходів щодо виконання рішень суду про визнання двох земельних ділянок загальною площею понад 4 га та вартістю 370 тис. гривень, відумерлою спадщиною.

Вказані земельні ділянки перейшли у комунальну власність однієї із сільських рад Чернівецького району, про що внесено відомості до державного реєстру.

Відтак, сільська рада матиме право самостійно розпоряджатись цими землями та передавати їх в оренду з метою наповнення місцевого бюджету.

Реалізуючи визначені законом права учасника виконавчого провадження, у тому числі на ознайомлення з матеріалами виконавчих проваджень, оскарження рішень, дій чи бездіяльності посадових осіб державної виконавчої служби, у порядку відомчого контролю керівником Бершадської місцевої прокуратури встановлено факти бездіяльності державних виконавців у двох виконавчих  провадженнях за позовами прокурора на загальну суму 171 тис. гривень.

На усунення виявлених порушень керівнику Бершадського районного відділу Державної виконавчої служби у Вінницькій області внесено 2 скарги на бездіяльність  державних  виконавців, які розглянуто та задоволено.

Наполеглива робота щодо реального виконання рішень суду за позовами прокурора триває.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

 

кількість переглядів: 1682