Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2019

Бершадською місцевою прокуратурою до суду спрямовано обвинувальний акт відносно службових осіб державного та недержавного підприємств, які незаконними діями заподіяли збитки державі на суму понад 1 млн грн

Бершадською місцевою прокуратурою Вінницької області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобування та заволодіння корисними копалинами загальнодержавного значення у Піщанському районі Вінницької області.

Так, за результатами досудового слідства, установлено, що керівник неприбуткового державного підприємства, заснував приватне товариство з обмеженою відповідальністю. Далі, спільно з директором цього товариства, використовуючи територію та кар’єр, яким раніше користувалося державне підприємство, розпочали видобуток корисних копалин загальнодержавного значення. Продукція вапняку, яка зберігалася, на території державного підприємства, реалізовувалась упродовж 2017-2018 років вищевказаним приватним підприємством. У свою чергу, прибуток від такої діяльності на рахунки державного підприємства не надходив, в результаті чого, державі заподіяно збитків на суму понад 1 млн грн.

Як повідомлялося раніше, вказаним особам повідомлено про підозру за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209, ч. 2 ст. 240 КК України – а саме, у незаконному видобутку корисних копалин загальнодержавного значення, їх привласненні та розтраті з подальшою легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом.

На даний час, за вказаним фактом, обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.
 
Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1792