Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2019

На Вінниччині взято під варту двох осіб, які скоїли розбійні напади на іноземців

Прокуратурою Вінницької області повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) двом чоловікам, один з яких неповнолітній, які за попередньою змовою, з метою заволодіння чужим майном, із застосуванням предмету, зовні схожого на вогнепальну зброю, вчинили напад на громадянина Індії. Вони заволоділи майном іноземця, спричинивши йому матеріальну шкоду на суму 12 500 гривень, після чого з місця події втекли.

Вжитими заходами підозрюваних затримано. Ними виявилися 18-річний студент одного із професійно-технічних училищ Вінницької області та 17 річний раніше судимий за грабіж мешканець міста Вінниці.

У його орендованому помешканні виявлено та вилучено речовий доказ – пневматичний пістолет, з якого один із підозрюваних здійснював постріли в потерпілого.

Водночас, у ході слідства, встановлено причетність указаних осіб ще до одного розбійного нападу на громадян Індії із застосуванням зброї, під час якого зловмисники заволоділи належним іноземцям майном.

Досудове розслідування триває.

За клопотанням прокуратури Вінницької області судом обрано стосовно підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України передбачає покарання  у виді позбавлення волі строком від семи до десяти років із конфіскацією майна.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1887