Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2019

На Вінниччині листоноша привласнила понад 36 тис. грн, які мали бути виплачені пенсіонерам


Бершадською місцевою прокуратурою Вінницької області повідомлено про підозру 25-річній працівниці державного підприємства у вчиненні нею злочину, передбаченого ч.1 ст.191 КК України.  

З'ясовано, що вона, працюючи оператором одного із відділень поштового зв’язку, Вінниччини, отримавши готівку в сумі майже 70 тис. грн. для виплати пенсії, частину їх видала адресатам, а іншу частину грошових коштів, які їй були ввірені, в сумі понад 36  тис. грн вирішила привласнити.  З метою реалізації цієї корисливої мети, листоноша повідомила, що начебто на неї здійснено напад і ці гроші викрадено невідомими їй особами.

Досудовим слідством доведено, що злочин нею імітовано, гроші  невідомі особи не викрадали.  Жінка зізналась у вчиненні цього злочину, щиро кається та добровільно повернула всі незаконно привласнені кошти.  Пояснила, що на це спонукав  борг за придбання нею будинку. Ці обставини буде враховувати суд  та, відповідно, він і буде вирішувати, яке покарання призначати цій особі.


Довідково: ч.1 ст.191 КК України - Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2109