Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2019

За скоєння ряду умисних убивств, на неодноразового засудженого жителя Хмільника чекає суд

Калинівською місцевою прокуратурою Вінницької області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення, раніше неодноразово судимим жителем міста Хмільник, двох умисних вбивств, які свого часу набули значного суспільного резонансу.

Так, 07.04.2019, під час вживання спиртного, у раніше судимого місцевого жителя, виник конфлікт з одним із його знайомих, який переріс у бійку. Після чого, зловмисник, силоміць, повів потерпілого до берега річки Південний Буг, де  скориставшись  неможливістю останнього до самозахисту через стан сильного алкогольного сп’яніння, раптово та несподівано завдав низку ударів руками по обличчю та голові, а також цілеспрямований удар правою ногою в область спини, від чого потерпілий впав у воду долілиць та втопився.

Після вчинення умисного вбивства, зловмисник продовжив свою злочинну діяльність та, через короткий проміжок часу, знову вчинив новий умисний злочин проти життя та здоров’я особи.

Вже за тиждень, під час чергової пиятики зі своїми знайомими, підозрюваний вчинив конфлікт з однією із них, який переріс у активну суперечку. У ході якої злочинець раптово та несподівано для інших встав з-за столу та взявши у руки сокиру умисно завдав потерпілій низку ударів обухом сокири по голові, від чого остання померла на місці події. З метою приховування вчиненого злочину підозрюваний разом із двома своїми знайомими, які були очевидцями вчинення злочину, поклавши тіло покійної у покривало віднесли його до річки Південний Буг та викинули у воду.

З урахуванням зібраних у кримінальному провадженні доказів та завдяки злагодженій роботі правоохоронних органів, у найкоротші строки після повідомлення зазначеній особі про підозру у вчиненні особливо тяжких злочинів, передбачених  ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіянні смерті іншій людині), п. 13 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіянні смерті іншій людині, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство) прокурор звернувся до суду з обвинувальним актом.

За скоєні кримінальні правопорушення обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення воді на строк від десяти до п’ятнадцяти  років або довічне ув’язнення.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1698