Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2019

За втручання прокуратури Вінниччини державі повернуто земельну ділянку площею 13 га та вартістю понад 1,7 мільйонів гривень

Земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави. Таке положення закріплено у статті 14 Конституції України та у статті 1 Земельного кодексу України.

Однак, фізичною особою-підприємцем систематично допускались порушення чинного законодавства України у сфері земельних відносин, шляхом несплати орендної плати за користування землею.    

Рішенням Томашпільського районного суду Вінницької області, у червні поточного року, задоволено позовну заяву керівника Могилів-Подільської місцевої прокуратури про розірвання договору оренди землі та зобов’язано одного з приватних підприємців Томашпільського району повернути громаді земельну ділянку сільськогосподарського призначення державної власності площею 13 га.

За принципової та обґрунтованої позиції органів прокуратури Вінницької області, у листопаді поточного року, забезпечено реальне виконання зазначеного рішення суду та Антонівській сільській раді Томашпільського району повернуто землі сільськогосподарського призначення площею 13 га та вартістю понад 1,7 млн гривень.

Робота прокуратури Вінниччини щодо реального виконання судових рішень за позовами прокурорів триває.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1858