Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2019

Вінницька місцева прокуратура не погоджується з рішенням суду, щодо обрання запобіжного заходу у виді домашнього арешту колишньому чиновнику, який зловживав службовим становищем. Готується апеляційна скарга

Як повідомлялось раніше, Вінницькою місцевою прокуратурою повідомлено колишньому заступнику голови однієї з районних державних адміністрацій про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, тобто зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки.

Нагадаємо, за версією сторони обвинувачення, чиновник, шляхом прийняття незаконних рішень, передав фізичним особам у власність земельні ділянки державної власності загальною вартістю понад 770 тис. гривень.

Сьогодні, 6 листопада, слідчим суддею розглянуто клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі, рівнозначній вартості відчуженої землі.

Зазначене клопотання задоволено частково – суддею застосовано до викритої особи цілодобовий домашній арешт.

Вінницька місцева прокуратура, послідовно відстоюючи найсуворішу позицію щодо корупційних злочинів, не погоджується з таким рішенням та готує на нього апеляційну скаргу.

Додатково зазначимо, що, з метою відшкодування завданих державі указаним кримінальним правопорушенням збитків, прокуратурою заявлено позов про визнання недійсними розпоряджень, виданих щодо відчужених земельних ділянок, державних актів на право власності на них та про повернення земель у власність держави.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1645