Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2019

На Вінниччині прокуратура вкотре захистила інтереси держави в земельній сфері

Захист інтересів держави у сфері земельних та бюджетних правовідносин, у тому числі, заходами представницького характеру є одним із пріоритетних напрямків роботи органів прокуратури Вінниччини.

Так, Бершадською місцевою прокуратурою  установлено факт безоплатного використання фізичною особою на території однієї із селищних рад району земельної ділянки площею 0,5 га для розміщення та експлуатації будівель і споруд, яка знаходиться в межах населеного пункту. Крім  того,  вказана ділянка використовується особою без правовстановлюючих документів.

Враховуючи це, та з метою усунення виявлених порушень, керівником Бершадської місцевої прокуратури до районного суду скеровано позовну заяву про стягнення безпідставно збережених коштів.

В іншому випадку Калинівською місцевою прокуратурою установлено факт самовільного використання фермерським господарством  земельних ділянок загальною площею 15 га на території Погребищенського району.

Вказані земельні ділянки державної форми власності, усупереч вимогам чинного законодавства, використовувались без рішення органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування про передачу у власність або надання у користування та за відсутності вчиненого правочину щодо таких земельних ділянок.

З метою усунення виявлених порушень, керівником Калинівської місцевої прокуратури до господарського суду Вінницької області скеровано позов про стягнення з фермерського господарства шкоди, завданої внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок.

За наслідками розгляду даного позову ухвалою господарського суду Вінницької області закрито провадження у справі у зв’язку із добровільною сплатою відповідачем зазначених коштів.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1756