Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2019

Керівники ТОВ, що здійснили незаконний перехід права власності на майновий комплекс товариства, понесуть покарання

Вінницькою місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно двох керівників товариств з обмеженою відповідальністю міста Вінниці, які упродовж 2013 року, шляхом укладання договорів позики та у подальшому мирової угоди, здійснили незаконний перехід права власності на майновий комплекс товариства.

Зокрема, вартість майнового комплексу, який складався із нерухомого та рухомого майна станом на 2016 рік, згідно висновків експертів, становить понад 2,4 мільйонів гривень.

Неправомірними діями службових осіб заподіяно збитків товариству та його учаснику на вказану суму, що є тяжкими наслідками для злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364-1 Кримінального кодексу України, зловживання повноваженнями, тобто умисне, з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших осіб, використання, всупереч інтересам юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми службовою особою такої юридичної особи своїх повноважень, якщо це завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам або інтересам окремих громадян, або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб.

Покарання за вчинення зазначеного злочину передбачає штраф від чотирьохсот до дев’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2221