Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.10.2019

Особи, які порушили закон й двічі скористались правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, повернуть її державі


Жмеринська місцева прокуратура Вінницької області,  реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, продовжує наполегливу  роботу щодо забезпечення законності у сфері земельних відносин.

Зокрема, прокуратурою виявлено  факти повторного використання фізичними особами права на отримання у приватну власність двох земельних ділянок, загальною площею 4 га, для ведення особистого селянського господарства в межах території Жмеринського району.

Відповідно до ч. 1 ст. 121 Земельного кодексу України, громадяни України мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності для ведення особистого селянського господарства – не більше 2 гектара.

Водночас, місцевою прокуратурою встановлено, що громадяни, до отримання ними земельних ділянок, розташованих на території Жмеринського району, вже використали своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства в межах норм безоплатної передачі земельних ділянок для даного виду використання.

У зв’язку із викладеним та з метою захисту інтересів держави, керівником Жмеринської місцевої прокуратури до суду скеровано 2 позовні заяви про визнання незаконними та скасування наказів Головного управління Держгеокадастру та витребування земельних ділянок у власність держави.

Жмеринським міськрайонним судом підтримано позицію прокуратури та, за результатами розгляду позовних заяв, ухвалено рішення про задоволення позовних вимог.

На даний час місцевою прокуратурою вживаються заходи щодо виконання судових рішень шляхом повернення вказаних земельних ділянок у державну власність.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1921