Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2019

На Вінниччині, за втручання прокуратури, державі повернуто 81 га землі вартістю 10 млн гривень

Рішенням Господарського суду Вінницької області задоволено позовну заяву органів прокуратури Вінниччини в інтересах держави в особі Головного управління  Держгеокадастру у Вінницькій області до одного з фермерських господарств області щодо розірвання договорів оренди земельних ділянок та повернення їх у державну власність.

Мова йде про дві земельні ділянки, загальною площею 81 га та вартістю понад 10 мільйонів гривень, які розташовані на території однієї з сільських рад Шаргородського району. Зазначені земельні ділянки у 2014 році, на підставі наказів Головного управління Держземагентства в області (наразі – Держгеокадастр), надано в оренду громадянину для ведення фермерського господарства.

Проте, фермер систематично порушував свої зобов’язання щодо своєчасності внесення орендної плати за користування земельними ділянками, які є істотною умовою договорів оренди землі, внаслідок чого утворилася заборгованість зі сплати орендної плати.

Вищевказане стало підставою звернення прокуратури до суду з позовом про розірвання договорів оренди землі та повернення земельних ділянок у власність держави.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1786