Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.10.2019

У прокуратурі Вінниччини правоохоронці обговорили стан протидії незаконному переміщенню товарів через митний кордон України та ухиленню від сплати митних платежів (фото)

Сьогодні, 29 жовтня, у прокуратурі Вінниччини, під головуванням виконувача обов’язків прокурора області Руслана Нікітчина, за участю представників Національної поліції, Служби безпеки України, Державної фіскальної служби в області, Вінницької митниці ДФС, Могилів-Подільського прикордонного загону, керівників місцевих прокуратур та  працівників апарату прокуратури області, проведено координаційну нараду щодо стану протидії злочинності, в тому числі її організованим проявам й корупційним правопорушенням, пов’язаним з незаконним переміщенням товарів через митний кордон України та ухиленням від сплати митних платежів в регіоні.

 

Розпочинаючи нараду, Руслан Нікітчин наголосив на актуальності цієї проблеми на рівні держави, адже  саме ці правопорушення завдають неабиякого удару, як по міжнародному авторитету України, так і по її економічній безпеці.

Начальник управління прокуратури Вінницької області Антон Ковальський звернув увагу учасників наради на покращення роботи задля реальної результативності, зокрема, щодо належної реалізації вимог Митного кодексу України, забезпечення митних платежів у повному обсязі.

З інформацією та поясненнями виступили представники правоохоронних органів.

Учасники заходу відмітили, що організація скоординованої роботи та об’єднання зусиль усіх правоохоронців є головною метою наради, адже за цим стоїть усвідомлення пріоритетності завдань, пов’язаних із забезпеченням законності та правопорядку, надійним захистом прав і свобод громадян.

                                      

Виконуючий обов'язки очільника прокуратури вінницької області Руслан Нікітчин  зауважив, що результати роботи вказують, що слід кардинально змінити підходи до протидії незаконному переміщенню товарів через митний кордон України. Саме спільні дії дадуть змогу здобути результат.

Під час обговорення усіх проблемних питань, учасники наради визначились із пріоритетами у роботі на цьому напрямку, надали свої конструктивні пропозиції, які стали основою для прийняття комплексу спільних узгоджених заходів, спрямованих на утвердження законності та протидії злочинності на Вінниччині.

                                      

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1653