Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2019

Позиція прокуратури незмінна – за численні тілесні ушкодження при застосуванні вогнепальної зброї, пошкодження майна, - підозрювані повинні знаходитись під вартою

Як повідомлялось раніше, Жмеринською місцевою прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом хуліганських дій, що мали місце 13.07.2019 в м. Бар, в ході яких троє молодиків, грубо порушуючи громадський порядок, виявляючи свою зневагу до існуючих норм та правил поведінки в суспільстві, нанесли численні тілесні ушкодження 34-річному місцевому жителю, пошкодили майно, при цьому використовуючи пристрій для відстрілу гумових куль.

Всім трьом підозрюваним було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

У подальшому, з метою повного, всебічного та неупередженого дослідження обставин вчинення кримінального правопорушення та неможливістю завершення досудового розслідування у встановлений строк, органом досудового розслідування, за погодженням з прокуратурою, до Барського районного суду, завчасно, відповідно до вимог КПК України, внесено клопотання про продовження строку досудового розслідування та про продовження строку дії запобіжного заходу.

Однак, у зв’язку зі зловживаннями процесуальними правами сторони захисту (протягом 7 днів заявлено 22 клопотання), дані клопотання місцевим судом не були розглянуті. Строк дії запобіжного заходу закінчився 14.10.2019 та підозрювані були звільнені з-під варти.

Наразі, сторонам кримінального провадження відкриті матеріали досудового розслідування та надано можливість з ними ознайомитись. Після скерування обвинувального акту в даному кримінальному провадженні до суду, Жмеринська місцева прокуратура, у підготовчому судовому засіданні, принципово ставитиме питання про повторне обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.


Довідково: ч. 4 ст. 296 КК України - хуліганство, - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1855