Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2019

Позицію прокуратури: за замах на умисне убивство та незаконне позбавлення волі – під варту, апеляційний суд задовольнив

Нагадаємо, прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 1  ст. 115, ч. 2 ст. 146 КК України за фактом замаху, із застосуванням вогнепальної зброї, на життя двох осіб та незаконного позбавлення волі із застосуванням насильства, що мало місце 06.10.2019 у Калинівському районі Вінницької області. За результатами злочинних дій одному із потерпілих завдано тілесні ушкодження різного ступеня.

У вчиненні вказаних злочинів, у порядку ст. 208 КПК України, затримано двох місцевих жителів та їм повідомлено про підозру.

Слідчий, за погодженням з прокурором, звернувся до Вінницького міського суду з клопотанням про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчий суддя, попри наявності судимості в одного з підозрюваних та ризиків, передбачених ст. 177 КПК України, обрав затриманим запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Прокуратура Вінницької області не погодилась з прийнятими рішеннями слідчого судді Вінницького міського суду та подала  апеляційні скарги. За результатами їх розгляду, одного із підозрюваних, а саме – за ч. 2 ст. 15 ч. 1  ст. 115, ч. 2 ст. 146 КК України, обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. А рішення відносно іншого, за ч. 2 ст. 146 КК України, залишено без змін.

Довідково:

ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115 КК України - замах на умисне вбивство (карається позбавленням волі від 7 до 15 років).
ч. 2 ст. 146 КК України - незаконне позбавлення волі, вчинене за попередньою змовою групою осіб (карається позбавленням волі до 5 років).


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1818