Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2019

На Вінниччині прокуратура зобов’язала недобросовісного орендаря повернути державі земельну ділянку промисловості вартістю 80 млн гривень

Немирівська місцева прокуратура Вінницької області у судовому порядку зобов’язала недобросовісного орендаря - юридичну особу повернути селищній раді земельну ділянку площею 82,5 га  вартістю 80 млн гривень.

Підставою звернення прокурора до суду слугували систематичні порушення відповідачем, взятих на себе договором оренди, зобов’язань щодо своєчасного внесення орендної плати.

Зокрема, установлено, що відповідачем систематично не сплачувалась орендна плата за користування цією земельною ділянкою, яка розташована в межах населеного пункту однієї із селищних рад Немирівського району, що, в свою чергу, призвело до недоотримання місцевим бюджетом коштів.

На захист порушених інтересів держави та територіальної громади місцева прокуратура звернулась до господарського суду м. Києва з позовом про розірвання договору оренди земельної ділянки та її повернення.

У жовтні цього року судом підтримано позицію прокуратури та рішенням задоволено позов керівника Немирівської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі селищної ради до приватного акціонерного товариства про розірвання договору оренди землі та повернення земельної ділянки промисловості площею 82,5 га та вартістю 80 млн гривень.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

 

 

кількість переглядів: 1824