Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.10.2019

Чиновник Вінницької обласної державної адміністрації, за одержання "відкату" в сумі майже 180 тис. гривень, відповідатиме в суді

Прокуратурою Вінницької області скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора одного із департаментів Вінницької обласної державної адміністрації, який, у квітні поточного року, одержав неправомірну вигоду від керівника підрядної організації у сумі 179,5 тис. гривень.

За результатами проведених слідчих дій установлено, що посадовець налагодив схему одержання неправомірної вигоди  від підрядних організацій в розмірі 10% за безперешкодне підписання актів виконаних будівельних чи ремонтних робіт та оплату цих послуг за рахунок коштів бюджету.

Зокрема, саме напередодні затримання чиновника з неправомірною вигодою, відповідним департаментом обласної державної адміністрації перераховано на банківський рахунок підрядника бюджетні кошти в сумі 1 млн 795 тис. гривень за капітальний ремонт одного із об’єктів області. 

Не залишено й поза увагою керівника підрядної організації, яким надавалася така неправомірна вигода.

Згідно скерованого до суду прокурором обвинувального акту, дії особи, яка надала чиновнику 179,5 тис. гривень кваліфіковано як надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення чи невчинення службовою особою, в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2549