Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2019

На Вінниччині судитимуть групу вимагачів

Прокуратурою Вінницької області скеровано до міського суду обвинувальний акт за фактом вчинення трьома жителями м. Вінниці злочинів, передбачених ч. 2 ст. 263, ч. 4 ст. 189 та ч. 3 ст. 289 КК України.

З'ясовано, що з грудня 2018 по  березень 2019, троє молодиків, у Вінниці вчинили низку злочинів, пов’язаних з незаконним заволодінням чужим майном. Вони, шляхом вимоги передачі чужого майна, з погрозою насильства над потерпілими, незаконно заволоділи майже 225 тис. грн та транспортним засобом.

Довідково: ч. 2 ст. 263 КК України, -  Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами,- караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

ч.4 ст 189 КК України,- Вимагання,- караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

ч.3. ст. 289 КК України,- Незаконне заволодіння транспортним засобом,- караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2011