Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2019

За 9 місяців цього року до органів прокуратури Вінниччини надійшло 64 інформаційних запити

Свідченням зрілості органів влади, в контексті довіри до суспільства,   одним з індикаторів демократичних перетворень є відкритість органів влади, оприлюднення інформації про свої дії  і рішення. Особливо  важливу  роль  має  доступ  громадян  до  інформації  про діяльність органів влади та місцевого самоврядування, правоохоронних органів тощо.

На виконання  вимог ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» прокуратурою Вінницької  області узагальнено стан розгляду запитів на інформацію упродовж поточного року.

З початку року до органів прокуратури області  надійшло 64 інформаційних запити, в т. ч. 8 дублікатів, до апарату прокуратури області – 52, в т. ч. 4 дублікати. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року їх кількість зменшилася з 67 до 64.

Із тих, що надійшли (без дублікатів), розглянуто 48 інформаційних запитів, у тому числі 35 апаратом та 13 місцевими прокурорами, 7 запитів надіслано належним розпорядникам.

Прокуратурами місцевого рівня найбільше запитів розглянуто Бершадською місцевою прокуратурою - 8, Вінницькою - 3,  Могилів-Подільською  та Калинівською  по 1.

За результатами розгляду 25 інформаційних запитів надано інформацію, в т. ч. 18 - апаратом прокуратури області, 7 – місцевими прокуратурами; роз’яснено вимоги законодавства у 22 випадках, у тому числі 16  апаратом.

Лише в 1 випадку у наданні інформації відмовлено з інших підстав, передбачених законом.

Інформація запитувалась з питань досудового розслідування -  18; з питань організаційно - розпорядчої діяльності – 11; з кадрових питань – 9;  з питань представництва інтересів громадян та держави в суді - 2. З інших питань розглянуто 8 запитів. 

Основними  запитувачами є громадяни від яких надійшов 41 ( в т. ч. 7 дублікатів) запит, від представників засобів масової інформації – 10, від громадських організацій ( в т. ч. 1 дублікат) – 12, від юридичної особи – 1.

Електронною поштою  надійшло 39 ( в т. ч. 1 дублікат) запитів,  поштовим зв’язком – 18 (в т. ч. 7 дублікатів), на особистому прийомі подано 7 запитів. У всіх випадках відповіді на запити надавалися письмово поштовим відправленням або на електронну адресу запитувачів.

З метою упорядкування умов отримання  запитів на інформацію та надання відповідей на них, засобами електронного зв’язку  прокуратурою Вінницької  області відповідним розпорядчими документом закріплено адреси  електронної пошти, на які  запитувачі можуть надсилати запити на інформацію, які оприлюднені на офіційному сайті прокуратури області  та Єдиному державному веб-порталі відкритих даних.

Відділ організації прийому громадян,
розгляду звернень і запитів прокуратури області

кількість переглядів: 1497