Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.09.2019

На Вінниччині прокуратура виявила порушення у використанні бюджетних коштів

Між Управлінням освіти, фізичної культури та спорту Гайсинської РДА та суб’єктом підприємницької діяльності (підрядник) укладено договір про закупівлю робіт, а саме встановлення металопластикових вікон та дверей в одній із шкіл Гайсинського району на 143 тис. грн.

Однак, підрядник, у порушення вимог Бюджетного кодексу України, Господарського кодексу України, під час використання бюджетних коштів, починаючи з 12.10.2018, роботи не виконував, що стало підставою для ініціювання прокурором питання про стягнення суми невикористаної попередньої оплати та штрафних санкцій за договором будівельного підряду у судовому порядку.

У межах реалізації представницьких повноважень, у ході перевірки, вказані порушення знайшли своє підтвердження, а тому, Немирівською місцевою прокуратурою до Господарського суду Вінницької області заявлено позов про стягнення із суб’єкта підприємницької діяльності (підрядника) невикористаної попередньої оплати за договором про закупівлю робіт в сумі 43 тис. грн, та штрафних санкцій  (пені) в сумі 3 тис. грн.

Рішенням господарського суду Вінницької області зазначений позов місцевої прокуратури задоволено повністю, а рішення набуло законної сили.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1891