Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2019

Органами прокуратури Вінниччини повернуто із незаконного користування 55 га земель промисловості

Земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави. Таке положення закріплено у статті 14 Конституції України та у статті 1 Земельного кодексу України.

Вінницький край багатий на різноманітні види корисних копалин. Перш за все – це пісок, суглинки, граніт, вапняк та інші природні ресурси. Однак, здебільшого землею намагаються користуватися не у визначеному законодавством порядку, а всупереч чинним правовим актам. 
Проведеною прокуратурою Вінниччини у поточному році роботою на вказаному напрямку  досягнуто позитивних результатів.

Так, прокуратурою забезпечено реальне виконання рішення господарського суду Вінницької області за позовом керівника Бершадської місцевої прокуратури щодо повернення ПАТ «Ладижинський завод силікатної цегли» Вінницькій обласній державній адміністрації земель промисловості площею 48 га та вартістю 92  млн гривень.

Також, цьогоріч повернуто територіальній громаді смт Чечельник 2 земельні ділянки промисловості загальною площею майже 7 га та вартістю 25 млн гривень.

Таким чином, органами прокуратури області забезпечено повернення 55 га земель промисловості та вартістю 117 млн гривень, які використовувались без відповідних документів.

Окрім того, господарським судом м. Києва у поточному році відкрито провадження за позовом прокуратури в інтересах держави в особі Ситковецької селищної ради Немирівського району до акціонерного товариства про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки промисловості площею 83 га та вартістю майже  80 млн гривень, який наразі перебуває на розгляді.

Родючі та цінні землі Вінниччини потребують сьогодні особливого захисту, тому прокурори у межах наданих повноважень,  аби унеможливити та запобігати незаконним земельним оборудкам, вживають усіх законних заходів та реагують на наявні порушення.

Робота із зазначених питань триває постійно. 

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2404