Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2019

На Вінниччині, з метою захисту прав жителів селища Тростянець, прокуратурою проведено слідчі дії на ДП "Тростянецький спиртовий завод" (фото)

Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, яке розслідують слідчі УСБУ у Вінницькій області, за фактом забруднення атмосферного повітря внаслідок діяльності ДП "Тростянецький спиртовий завод".

У ході слідства здобуто докази, які свідчать про ймовірне розкрадання майна вказаного підприємства під час його модернізації та переобладнання.

Як повідомлялося раніше, слідством установлено, що на території державного підприємства розміщене майно й обладнання, належне приватній структурі, за допомогою якого здійснюється виготовлення продукції, та як наслідок – виділення рідких промислових відходів на відповідних полях фільтрації.

З метою встановлення об’єктивних даних та відомостей у кримінальному провадженні, прокуратурою Вінницької області, спільно з співробітниками СБУ, 17 вересня, на підставі дозволу суду, проведено слідчі дії на території державного підприємства та приватної структури за участі фахівців уповноважених органів державного контролю у сфері екології, санітарно-епідеміологічного контролю, охорони праці та земельного законодавства.

За результатами проведених слідчих дій, встановлено системні порушення норм чинного законодавства, спеціалістами відібрано відповідні зразки очевидно забруднених ґрунтів з полів фільтрації підприємства, вилучено ряд документів, а також, встановлено необліковану продукцію, підготовлену до переробки. 

Ураховуючи суспільний резонанс та соціальну напругу у громаді селища Тростянець, слідством вживаються заходи щодо якнайшвидшого призначення відповідних експертиз та отримання висновків уповноважених органів контролю.

                                                     


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 4958