Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.09.2019

За втручання прокуратури, громаді Вінниччині повернуто земельну ділянку площею 13 га вартістю 19 млн гривень

Земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави. Таке положення закріплено у статті 14 Конституції України та у статті 1 Земельного кодексу України.

Однак, фізичною особою-підприємцем систематично допускались порушення чинного законодавства України у сфері земельних відносин, шляхом несплати орендної плати за користування землею.    

Так, рішенням Томашпільського районного суду Вінницької області, у червні поточного року, задоволено позовну заяву керівника Могилів-Подільської місцевої прокуратури про розірвання договору оренди землі та зобов’язано одного з приватних підприємців Томашпільського району повернути громаді земельну ділянку сільськогосподарського призначення з багаторічними насадженнями площею 13 га.

Могилів-Подільською місцевою прокуратурою Вінницької області, у вересні поточного року, забезпечено реальне виконання зазначеного рішення суду та Пеньківській сільській раді Томашпільського району повернуто землі сільськогосподарського призначення з багаторічними насадженнями площею 13 га вартістю 19 млн гривень.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1977