Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2019

За шахрайство адвокат відповідатиме у суді

Вінницькою місцевою прокуратурою, в рамках досудового розслідування кримінального провадження, установлено, що 54-річний адвокат, будучи призначеним у кримінальному провадженні, згідно доручення для надання безоплатної вторинної правової допомоги підозрюваному у вчиненні злочину вінничанину, шляхом обману, а саме - під приводом надання службовій особі неправомірної вигоди за вчинення службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, та з інших підстав, безпідставно отримував, упродовж січня-квітня 2015 року, грошові кошти у сумі майже 30 тис. грн від родички підозрюваного, якими, в подальшому, розпорядився на власний розсуд.

Таким неправомірним діям надано відповідну оцінку – правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 27 - ч. 1 ст. 369, ч. 1 ст. 190, ч. 4 ст. 27 - ч. 2 ст. 369, ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 27 - ч. 3   ст. 369 КК України.

За результатами досудового розслідування Вінницькою місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно адвоката.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1887