Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2019

За втручання прокуратури Вінниччини обласній Раді та обласній державній адміністрації повернуто ліс площею понад 500 га

Ліси Вінницької області становлять 13 % від загального земельного фонду. Стан використання цього безцінного ресурсу та його захист є одним з найбільших пріоритетів для органів прокуратури області, оскільки використання лісового фонду з порушенням вимог закону створює передумови для незаконних порубок лісу та виникнення надзвичайних ситуацій. 

Протягом минулого та цього років державі повернуто 500 га земельних ділянок лісового фонду на суму півмільярда гривень.

Так, завдяки принциповій позиції прокуратури Вінницької області, у 2018 році, Вінницькій обласній Раді в особі Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Віноблагроліс» повернуто земельну ділянку лісового фонду на території Зозулинецької сільської ради Калинівського району загальною площею 258 га та вартістю 200 млн гривень.

Також, у червні поточного року органами прокуратури Вінниччини забезпечено реальне виконання рішення господарського суду Вінницької області, шляхом повернення Вінницькій обласній державній адміністрації в особі Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Віноблагроліс» земельної ділянки лісового фонду на території Жорницької сільської ради Іллінецького району загальною площею 239 га та вартістю 300 млн гривень.

Крім цього, у зв’язку з усуненням порушень вимог законодавства України та поновленням інтересів держави, прокуратурою у 2019 році подано позовну заяву про повернення Вінницькій обласній Раді земельної ділянки лісогосподарського призначення на території Глуховецької селищної ради Козятинського району площею 211 га та вартістю 295 млн гривень, яку господарським судом Вінницької області в серпні поточного року задоволено.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1903