Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2019

Органи прокуратури Вінниччини на захисті державних інтересів у земельній сфері

Органи  прокуратури Вінниччини  продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних та бюджетних правовідносин, у тому числі заходами представницького характеру.

Так, Вінницькою місцевої прокуратурою установлено факт безоплатного використання фізичною особою на території однієї із сільських рад Вінницького району земельної ділянки площею 9 га із земель запасу державної форми власності сільськогосподарського призначення (господарські двори), за межами населеного пункту.

Розмір збитків, завданих внаслідок  використання упродовж 2015-2017 років земельної ділянки без оформлення документів, що посвідчують право користування, становить 42 тис. гривень.

З урахуванням цього, заступником керівника Вінницької місцевої прокуратури до Вінницького районного суду скеровано позов про стягнення із землекористувача безпідставно збережених коштів.

В іншому випадку, в ході вивчення стану законності в земельній сфері на території Козятинського району Калинівською місцевою прокуратурою установлено факт використання з 2016 року фізичною особою-підприємцем земельної ділянки площею 0,12 га на території однієї із сільських рад району без правовстановлюючих документів.

Розмір збитків, завданих сільській раді за користування даною земельною ділянкою становить 66 тис. гривень.

Керівником Калинівської місцевої прокуратури до районного суду скеровано позовну заяву про стягнення з фізичної особи-підприємця безпідставно збережених коштів.

Вказані позови на суму понад 100 тис гривень перебувають на розгляді в судах.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2135